Культура соседстваYhteisökulttuuria

Культура соседства – важная и многообразная часть финского общества и его повседневности. Давайте знакомиться ближе с финской культурой соседства и с ее разнообразными проявлениями.Yhdessäelämisen kulttuuri on tärkeä ja moniulotteinen osa suomalaista yhteiskuntaa ja arkielämää. Tutustu lähemmin suomalaiseen yhteisökulttuuriin ja sen monipuolisiin ilmentymiin.

Не все муми-тролли в долине / Ei ole kaikki muumit laaksossa
Lari Kotilainen

Не все муми-тролли в долинеEi ole kaikki muumit laaksossa

Лари Котилайнен объясняет значение финской идиомы.Lari Kotilainen selittää suomenkielistä sanontaa.

В одной лодке / Samassa veneessä
Laura Koskimies

В одной лодкеSamassa veneessä

В этом плейлисте собраны финские треки, в которых речь так или иначе идет об общности, заботе, силе сотрудничества и единстве.Tähän soittolistaan on kerätty suomalaisia kappaleita, joissa tavalla tai toisella käsitellään yhteisöllisyyden ja välittämisen sanomaa tai yhteistyön ja yhtenäisyyden voimaa.

Книги для детей, авторские чтения и не только / Kirjoja lapsille, lukuhetki kirjailijan kanssa ja muuta kiinnostavaa
Anna Sidorova

Книги для детей, авторские чтения и не толькоKirjoja lapsille, lukuhetki kirjailijan kanssa ja muuta kiinnostavaa

Подборка книг для детей и молодежи, созданных при участии комьюнити и повествующих о них.Tässä lukulistassa kerromme lapsille ja nuorille suunnatuista kirjoista, jotka on luotu yhteisöjen voimin ja jotka kertovat yhteisöstämme.

Соседство в сети  / Naapuruutta verkossa
Laura Koskimies

Соседство в сети Naapuruutta verkossa

В социальных сетях можно найти сообщество на любой вкус. Это и локальные группы, и объединения по интересам или хобби, и комьюнити с полезными советами, подсказками и информацией о повседневной финской жизни.Sosiaalinen media on täynnä yhteisöjä laidasta laitaan. On alueellisia paikallisyhteisöjä, jonkin kiinnostuksen kohteen tai harrastuksen ympärille muodostuneita yhteisöjä sekä hyödyllisiä arjen apua, neuvoja ja vinkkejä tarjoavia ryhmiä.

Культура соседства  / Yhteisökulttuuria
Jaakko Blomberg

Культура соседства Yhteisökulttuuria

Яакко Блумберг рассказал нам о финской культуре соседства и выбрал пять самых интересных и значимых, по его мнению, общественных проектов.Jaakko Blomberg kertoi meille Suomen yhteisöllisen kulttuurin tilanteesta ja valitsi viisi kiinnostavaa yhteisöllistä projektia, joihin kannattaa tutustua lähemmin.

Copyright © 2023 Cultura-Säätiö. Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki, Finland